Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka śledziowa z kapustą pekińską

Sałatka śledziowa z kapustą pekińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 2237 Ocena: 13523

Dodano:

Odsłon: 19450

Delikatna i smaczna sałatka na przekąskę.

Składniki

  • Filety śledziowe w oleju 40 dag
  • Kapusta pekińska ½ szt.
  • Banany 2 szt.
  • Żurawina suszona słodzona 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sos tatarski 1 słoiczek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Śledzie pokroić w kostkę, dodać pokrojone banany, żurawinę i przyprawić do smaku. Kapustę drobno poszatkować, posolić, i połączyć ze śledziami. Dodać sos tatarski , wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchniakolorublond 21 lutego 2018 Lubię takie niestandardowe połączenia - śledź z bananem?? Już mi się podoba :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń