Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zachwyt gości :)
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1130
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1130
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Jajka i marchewkę bez obierania ugotować,mięso pokroić na małe kawałki i obtoczyć w mieszance curry i przyprawy do gyrosa i odstawić na parę minut,w tym czasie kroimy w kostkę ogórki,paprykę i cebulę a pora w cienkie talarki które następnie rękami roztrzepujemy na pojedyncze piórka i solimy.Wracamy do mięska smażymy porcjami na oleju na mocnym ogniu aby nie puściło soku na rumiano cały czas mieszając odstawiamy aby wystygło.Ugotowane jajka obieramy i osobno dajemy sobie żółtko i białko,białko kroimy w kosteczkę a żółtko scieramy na drobnej tarce.Ugotowane marchewki obieramy i scieramy na na grubszej tarce tak samo scieramy ser żółty.Bierzemy dużą szklaną salaterkę i układamy warstwami każdą warstwę przekładamy cienko majonezem odrobinę solimy i pieprzymy:białka,ogórki,ser,cebula ,mięsko,marchewka,por,żółtka i papryka,dekorujemy koperkiem i stawiamy na stół ku zachwyceniu gości.Życzę smacznego.