Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zachwyt gości :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Jajka i marchewkę bez obierania ugotować,mięso pokroić na małe kawałki i obtoczyć w mieszance curry i przyprawy do gyrosa i odstawić na parę minut,w tym czasie kroimy w kostkę ogórki,paprykę i cebulę a pora w cienkie talarki które następnie rękami roztrzepujemy na pojedyncze piórka i solimy.Wracamy do mięska smażymy porcjami na oleju na mocnym ogniu aby nie puściło soku na rumiano cały czas mieszając odstawiamy aby wystygło.Ugotowane jajka obieramy i osobno dajemy sobie żółtko i białko,białko kroimy w kosteczkę a żółtko scieramy na drobnej tarce.Ugotowane marchewki obieramy i scieramy na na grubszej tarce tak samo scieramy ser żółty.Bierzemy dużą szklaną salaterkę i układamy warstwami każdą warstwę przekładamy cienko majonezem odrobinę solimy i pieprzymy:białka,ogórki,ser,cebula ,mięsko,marchewka,por,żółtka i papryka,dekorujemy koperkiem i stawiamy na stół ku zachwyceniu gości.Życzę smacznego.