Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcemy by ser feta ładnie pokroił się w kosteczkę, to na chwilę można go dać do zamrażalnika. Uważajcie z solą bo feta jest słona, ja swojej sałatki wcale nie soliłam
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki. Wrzucić do gotującej się i posolonej wody. Gotować ok. 7 minut (ma być lekko twardy). Odcedzić i ostudzić.
Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w małą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z każdej ze stron, ostudzić.
Do miski wrzucić brokuł, kurczaka, odcedzoną kukurydzę ;), pokrojony w kostkę ser feta, posiekany szczypiorek. Zalać sosem i wymieszać, ew. doprawić do smaku