Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na bazie bardzo zdrowej kaszy quinoa z gillowaną cukinią i pistacjami. Jak już zjecie te wszystkie pączki dziś to może się przydać:)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Kaszę quinoa ugotować na sypko (zgodnie z instrukcją) i lekko przestudzić. Cukinie pokroić na plasterki, 4 łyżki oliwy wymieszać z siołami i solą, obtoczyć w niej cukinie. Plasterki cukinii podsmażyć na patelni grillowej ( albo podpiec w piekarniku). Oliwę, sól i skórkę z cytryny wymieszać, dodać sól i pieprz. Sos wymieszać z lekko ciepłą kaszą. Kaszę wyłożyć na talerze, na niej położyć plasterki cukinii, dodać bazylię i orzechy pistacjowe.