Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek na zimę

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek na zimę

Autor: aniolywkuchni

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 2988

Dodano: 06.08.2014

Odsłon: 20289

Szybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:)

Składniki

  • główka czerwonej kapusty, 5 jabłek, 3 cebule, sól,
  • Zalewa; 4 łyżki oleju, 1,5 l wody, 1/2 szklanki octu, 6 łyżek cukru, łyżka soli, ziarenka pieprzu, liść laurowy
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Główkę kapusty poszatkuj, sparz i odcedź. Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ja zrobiłam wszystko w robocie kuchennym. Gdy cebula lekko zmięknie odciskamy. W garnku gotujemy składniki na zalewę. Gdy już się gotuje wkładamy kapustę, jabłka, cebulę. Gotujemy na małym ogniu 5 minut. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy 3 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panka 06 sierpnia 2014 Dopisz proszę końcówkę składników zalewy. Ja już przepis zabieram :) Ta sałatka wzbogaci moją spiżarnię :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń