Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z pieczonych buraków i rucoli

Sałatka z pieczonych buraków i rucoli

Autor: StrawberryHimmel

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 498

Dodano: 29.02.2016

Odsłon: 7442

Lekka, smaczna surówka na niedzielne przyjęcie, a dla lubiących fetę można dodać jako składnik dodatkowy

Składniki

  • 2 kg małych buraków
  • słonecznik łuskany
  • 2 opakowania rucoli
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki obieramy i kroimy na 4 części w półksiężyce (najlepiej małe, szybciej się upieką ) zawinąć w sreberko i piec w piekarniku około 45 min. Po ostygnięciu przerzucić do miski i wymieszać z rukolą, prażonym słonecznikiem 3/4 szklanki i 8 łyżkami oliwy z oliwek. Pieprz, sól do smaku jak kto lubi, sałatka jest tak pyszna że nie potrzeba doprawiać. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń