Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem wykorzystamy makaron w kształcie ryżu. Bardzo apetyczna sałatka z ryżem makaronowym i jak zwykle prosta w przygotowaniu.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 438
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1143
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 438
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1143
Składniki
Gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie makaron w kształcie ryżu. Odsączamy i przelewamy go zimną wodą by przestał się na sitku gotować. Ma zachować odpowiedni kształt i wyczuwalną w sałatce strukturę.
Por siekamy w połówki plasterków. Szynkę kroimy w kostkę. To samo robimy z ogórkami konserwowymi. Do sałatki powinna trafić już tylko odsączona z zalewy konserwowa kukurydza. Wszystko gotowe więc można sałatkę wymieszać z domowym majonezem i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Więcej przepisów na proste sałatki znajdziecie w odpowiedniej sekcji naszego bloga: sałatki i surówki - link pod wpisem