Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ziemniaczana po bawarsku

Sałatka ziemniaczana po bawarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1545

Dodano:

Odsłon: 11347

Sałatka ziemniaczana na sposób bawarski to doskonały dodatek do mięs czy wędlin.

Składniki

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1 średniej wielkości por
  • ok 25 dkg chudego boczku
  • pęczek szczypiorku
  • 3 jajka na twardo
  • mały słoiczek majonezu
  • sól pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy, a następnie odcedzamy i kroimy w kostkę
    Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę
    Szczypiorek drobno siekamy
    Zwartą część pora kroimy w cienkie półplasterki

  2. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do ładnego zrumienienia i wytopienia się tłuszczu. Następnie kawałki boczku wyławiamy z tłuszczu i dodajemy do ziemniaków

  3. Ziemniaki łączymy z pozostałymi składnikami: jajkiem, szczypiorkiem i porem. Doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy

  4. Do sałatki dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko delikatnie mieszamy

  5. Podajemy do wędlin i mięs, albo solo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń