Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wracać do starych, polskich i jakże smakowitych przepisów. Tym razem w obieg poszedł stary zeszyt Cioci Stasi. Znalazłam w nim przepis na sałatkę ziemniaczano - śledziową, która podbiła nasze serca, ale i kubki smakowe. Jest bardzo pożywna, prosta w przygotowaniu i co najważniejsze - bardzo smaczna :D
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 21
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 21
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie, a jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obrane ze skórki ziemniaki, jajka, ogórki i jabłko kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miseczki. Śledzie odsączamy z nadmiaru oleju i również kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do pozostałych składników wraz z odcedzonym z zalewy groszkiem. Majonez mieszamy z koperkiem oraz cukrem pudrem i dodajemy do pokrojonych składników. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Sałatkę wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam na mojego bloga :D Życzę smacznego! :)