Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka żydowska

Sałatka żydowska

Autor:

Przepisów i artykułów: 401 Ocena: 4908

Dodano:

Odsłon: 22370

Bardzo prosta ,szybka i pyszna mało składnikowa sałatka.

Składniki

  • -10 średnich ziemniaków -10 jajek -2 cebule
  • -ok.5 łyżek majonezu -1 łyżka musztardy -sól
  • -pieprz -szczypiorek-opcjonalnie
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie z łupinką, ale nie rozgotować. Obrać i pokroić na małą kostkę, można kółeczkiem z kratką. Jajka ugotować na twardo i też pokroić takim kółeczkiem.Cebule pokroić na drobną kostkę. Wszystko włożyć do miski, dodać majonez, musztardę,pieprz, sól, pokrojony szczypiorek i wymieszać.
    Podawać do przekąsek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń