Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy prosto z patelni

Schabowy prosto z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1222

Dodano:

Odsłon: 9775

Na co dzień staram się jeść dość zdrowo. Rzadko kiedy mam ochotę na kotleta schabowego, ale jak już się ona pojawi, to nie odmawiam go sobie. Podczas zakupów najlepiej poprosić panią w sklepie mięsnym, żeby "przepuściła" nam te kotleciki przez maszynkę. Dzięki temu kotlety będą soczyste a my zaoszczędzimy czas i nie będziemy musieli rozbijać ich w domu. Szczerze polecam ;)

Składniki

  • 3 kotlety schabowe (przeciśnięte przez maszynkę)
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • masło klarowane
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kotlety opłukać wodą, osuszyć, posypać solą i pieprzem z obu stron. Do głębokiego talerza rozbić jajka i roztrzepać je, do dwóch płytkich mąkę i bułkę tartą. Obtaczać kotlety w takiej kolejności: mąką - jajko - bułka tarta. Smażyć na maśle klarowanym na rumiany kolor. Podawać z surówką i ziemniaczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

saffona 03 lipca 2017 hmm,zastanawiam się,co to jest schabowy przeciśnięty przez maszynkę? Odpowiedzi: 1 ▼

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń