Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy w nowoczesnym wydaniu-gęstym cieście na bazie piwa z cebulą dymką. Smaczna odmiana tradycyjnego schabowego.Idealny na niedzielny obiad. Pycha :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 130
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 767
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 130
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 767
Składniki
1. Schab rozbić na kotlety, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. W misce roztrzepać lub zmiksować jajka, wlać delikatnie piwo-uważać bo się mocno pieni, wsypać mąkę, oraz sól do smaku, zmiksować, do masy dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorem. Wymieszać łyżką.
2. Kotlety maczać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do miękkosci. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!