Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser cytrynowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest on zdecydowanie bardziej cytrynowy w smaku niż paneer. I w tym tkwi jego cały urok. Ser cytrynowy można podawać na słodko np. z cukrem i rodzynkami do naleśników lub wytrawnie z solą i ziołami. Dodając zioła, trzeba wziąć pod uwagę jego kwaskowy smak. My dodajemy do niego odrobinę suszonej skórki z cytryny z bazylią lub miętą. Jest tutaj duże pole do eksperymentów smakowych.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 272
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1340
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 272
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1340
Składniki
W garnku podgrzej mleko do temperatury 80 – 90°C. Mieszaj, aby się nie przypaliło.
Zdejmij garnek z ognia i dodaj sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Powinieneś zauważyć oddzielający się skrzep.
Odstaw na 15 minut. W tym czasie serwatka powinna wyraźnie oddzielić się od skrzepu.
Przelej skrzep do sitka wyłożonego chustą serowarską. Pozostaw do ocieknięcia na 1 – 2 godziny
Przełóż ser do miski. Dodaj sól i zioła
Gotowe!
Więcej przepisów na ser znajdziecie na naszej stronie pracowniaserow.pl