Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź z burakami

Śledź z burakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 449 Ocena: 8174

Dodano:

Odsłon: 28348

Ten apetycznie podany śledź z burakami to punkt obowiązkowy kiedy najdzie mnie ochota na śledzia:). Nietypowe podanie wzbudza ciekawość gości. Dla mnie to zdecydowany numer jeden jeśli chodzi o śledzika:)

Składniki

  • Warstwa biała:
  • 200g śledzi w oleju
  • 1 małe jabłko
  • 1 ogórek konserwowy
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • ...
  • Warstwa czerwona:
  • 2 duże buraki
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie (odsączone z oleju, umyte i wysuszone), obrane jabłko i ogórka konserwowego kroimy w drobną kostkę. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

  2. Buraki gotujemy, obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy.

  3. Na półmisku układamy kolejno paski warstwy białej i czerwonej. Warstwę białą posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń