Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie gajowego to bardzo smaczne śledzie z grzybami, do sosu można dodać trochę pasty pomidorowej bardziej dla koloru, ale nie za dużo aby nie zdominowała ona smaku.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Składniki
Pokrojoną cebulę należy zeszklić na oleju i posolić. Wcześniej wymoczone grzyby gotujemy przez pół godziny na małym ogniu do odparowania wody. Siekamy na dowolną grubość wedle upodobań, dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą, pieprzem i dusimy chwilę na małym ogniu. Studzimy.
Następnie łączymy z olejem i miodem (do smaku - najlepiej dodawać stopniowo i próbować). Przyprawiamy małą szczyptą cynamonu
Wcześniej wymoczone śledzie (jeśli były zbyt słone) osuszamy, kroimy w paseczki i mieszamy z sosem grzybowym. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 dni.