Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie marynowane z sosem tatarskim

Śledzie marynowane z sosem tatarskim

Autor: srk76

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 2767

Dodano: 10.04.2015

Odsłon: 5519

Bez kozery mogę napisać, że śledzie marynowane z sosem tatarskim były hitem tegorocznych Świąt Wielkanocnych.

Składniki

  • śledzie marynowane - 400g
  • ogórki konserwowe z chilli - kilka większych sztuk
  • pieczarki marynowane - 400g
  • cebula - 2 sztuki
  • majonez domowy - 500ml
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie marynujemy 3 dni wcześniej według przepisu dostępnego w linku pod wpisem. Znajdziecie tam składniki na marynatę i opis jej przygotowania. Można oczywiście marynowane sobie kupić ale po co :)

  2. Zamarynowane śledzie kroimy w wygodne do podania kawałki. Ogórki konserwowe z chilli i pieczarki kroimy w drobną kostkę, Im drobniej tym podobno lepiej chociaż ja akurat uważam, że sos tatarski powinien mieć swoje wyraźne struktury i nie być jedynie lejącym się ostrym majonezem jaki możemy kupić w sklepach. Cebulę również kroimy w kostkę i sparzamy w sitku wrzątkiem - usunie to z cebuli nieprzyjemny zapach i nadmiar ostrości.

  3. Składniki na sos mieszamy ze sporą ilością majonezu i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy sos z kawałkami śledzi i odstawiamy do lodówki na dzień lub chociaż no

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń