Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona wątróbka z karmelizowaną cebulą

Smażona wątróbka z karmelizowaną cebulą

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 17.09.2012

Odsłon: 23052

Łatwe Smaczne Szybkie

Składniki

  • wątróbka wieprzowa, 0,5kg
  • cebula, 4 szt
  • olej do smażenia, 0,5 szklanki
  • mąka, 2 łyżki
  • pieprz czarny mielony, 1 szczypta
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W gęsiarce rozgrzewamy niewielką ilośc oleju. Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki. Wkładamy do gęsiarki , słodzimy!!! i szklimy do momentu , aż uzyskamy złocisty kolor. Wątróbkę myjemy , odsączamy na cedzaku , osuszamy papierowym ręcznikiem.

  2. Kroimy na mniejsze kawałki.Każdy kawałek nakrawamy delikatnie nożem z obustron.Delikatnie oprószamy pieprzem , obtaczamy w mące.Smażymy na patelni na rozgrzanymoleju z dwóch stron na złoty kolor.Obsmażoną przekładamy do gęsiarki na cebulkę.

  3. Podlewamy 1/2 szklanki wrzątku i dusimy podprzykryciem około 10-15 minut.Solimy dopiero na talerzu!Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 17 maja 2013 Bardzo ciekawy przepis, wart spróbowania.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 17 września 2012 słodzimy? ile cukru?
zdjęcie sugeruje że musi być pyszne :)

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń