Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Smaczne Szybkie
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5639
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5639
Składniki
W gęsiarce rozgrzewamy niewielką ilośc oleju. Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki. Wkładamy do gęsiarki , słodzimy!!! i szklimy do momentu , aż uzyskamy złocisty kolor. Wątróbkę myjemy , odsączamy na cedzaku , osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy na mniejsze kawałki.Każdy kawałek nakrawamy delikatnie nożem z obustron.Delikatnie oprószamy pieprzem , obtaczamy w mące.Smażymy na patelni na rozgrzanymoleju z dwóch stron na złoty kolor.Obsmażoną przekładamy do gęsiarki na cebulkę.
Podlewamy 1/2 szklanki wrzątku i dusimy podprzykryciem około 10-15 minut.Solimy dopiero na talerzu!Smacznego!