Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kreatywne wykorzystanie bryndzy ;) Takie kopytka są ciekawym zamiennikiem ziemniaków, czy zwykłych klusek śląskich. Wprost idealne do sosu mięsnego.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4180
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43083
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 397
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4180
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43083
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 397
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę. W misce dokładnie łączymy bryndzę z ziemniakami. Dodajemy mąki, jajko i sól. Krótko wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 3 kawałki i z każdego z nich forujemy wałek, który następnie spłaszczamy i kroimy pod kątem na niewielkie kawałki (dokładnie tak jak w przypadku kopytek).
Tak przygotowane kopytka smażymy w bardzo wysokiej temperaturze w dużej ilości oleju (ja użyłam do tego frytkownicy nagrzanej do 180-190°C) około 4-5 minut, aż będą zarumienione. Podajemy od razu po upieczeniu. Smacznego :)