Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kreatywne wykorzystanie bryndzy ;) Takie kopytka są ciekawym zamiennikiem ziemniaków, czy zwykłych klusek śląskich. Wprost idealne do sosu mięsnego.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3211
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 86
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 150
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3211
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 86
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę. W misce dokładnie łączymy bryndzę z ziemniakami. Dodajemy mąki, jajko i sól. Krótko wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 3 kawałki i z każdego z nich forujemy wałek, który następnie spłaszczamy i kroimy pod kątem na niewielkie kawałki (dokładnie tak jak w przypadku kopytek).
Tak przygotowane kopytka smażymy w bardzo wysokiej temperaturze w dużej ilości oleju (ja użyłam do tego frytkownicy nagrzanej do 180-190°C) około 4-5 minut, aż będą zarumienione. Podajemy od razu po upieczeniu. Smacznego :)