Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób już niebawem, więc czas pomyśleć, co z nim przygotować.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 77
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 167
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1240
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 77
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 167
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1240
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i obieramy z łupin. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w dużą kostkę, a cebulę w dowolne kawałki. Podsmażamy razem na 1 łyżce oleju. Do boczku z cebulą dodajemy ugotowany i obrany z łupin bób. Mieszamy. Całość zalewamy śmietaną i dodajemy serek topiony. Podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż serek się rozpuści. Na koniec dodajemy posiekany koperek i mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem.