Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób już niebawem, więc czas pomyśleć, co z nim przygotować.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19126
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9523
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2084
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4087
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 693
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 353
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19126
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9523
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2084
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4087
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 693
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 353
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i obieramy z łupin. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w dużą kostkę, a cebulę w dowolne kawałki. Podsmażamy razem na 1 łyżce oleju. Do boczku z cebulą dodajemy ugotowany i obrany z łupin bób. Mieszamy. Całość zalewamy śmietaną i dodajemy serek topiony. Podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż serek się rozpuści. Na koniec dodajemy posiekany koperek i mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem.