Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka i przepyszna surówka. Idealna jako dodatek obiadowy ale wybornie smakuje także sama.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8734
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7437
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5085
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328150
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8734
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7437
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5085
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328150
Składniki
Z kapusty ściągnąć wierzchnie liście i wydrążyć głąb. Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Kapustę, marchew i cebulę połączyć i wymieszać.
W osobnym naczyniu wymieszać mleko z majonezem, dodać cukier puder, ocet i sok z cytryny,wymieszać. Na sam koniec sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
Warzywa połączyć z sosem i wymieszać. Gotową surówkę włożyć do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc do przegryzienia się. Smacznego ;)