Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, przepyszna i szybka do zrobienia surówka. Idealnie komponuje się w szczególności z mięsami pieczonymi.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 116
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 116
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Składniki
Kapustę pekińską należy umyć i przekroić na pół. (Podaję proporcję na połówkę średniej kapusty pekińskiej) Odkrawamy część kapusty pekińskiej przy głąbie (jest nieco zbyt twarda, jak to zrobić pokazałem na filmie). Kapustę przekrawamy wzdłuż na 3 części. A następnie drobno ją siekamy. Jabłko i marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy pół puszki kukurydzy i wkrawamy kilka pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki.
Sos: Koperek drobniutko siekamy, dodajemy łyżeczkę musztardy i kilka łyżek oliwy z oliwek oraz odrobinę soku z cytryny. Wszystko mieszamy Sos alternatywny: łyżka musztardy, łyżka majonezu, łyżka keczupu - wszystko mieszamy. Życzę smacznego! Zapraszam również na swojego bloga oraz do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w prosty sposób przygotować surówkę.