Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę poszatkowałem. Cebulę i obie oczyszczone z nasion papryki pokroiłem w cienkie kawałki. Przełożyłem do miski kapustę, następnie cebulę i potem paprykę, a na wierzch pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Wsypałem czubata łyżkę soli i dokładnie wymieszałem. Odstawiłem na godzinę. Od czasu do czasu mieszałem. Następnie odcisnąłem słony sok, który puściły warzywa. Zalewa octowa : w 2 szklankach wody rozpuściłem cukier i ocet, zalałem przygotowane składniki sałatki. PS: im dłużej warzywa postoją w tej zalewie, tym sałatka będzie smaczniejsza. Można ją włożyć do słoików.