Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 117
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 117
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Składniki
Kapustę poszatkowałem. Cebulę i obie oczyszczone z nasion papryki pokroiłem w cienkie kawałki. Przełożyłem do miski kapustę, następnie cebulę i potem paprykę, a na wierzch pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Wsypałem czubata łyżkę soli i dokładnie wymieszałem. Odstawiłem na godzinę. Od czasu do czasu mieszałem. Następnie odcisnąłem słony sok, który puściły warzywa. Zalewa octowa : w 2 szklankach wody rozpuściłem cukier i ocet, zalałem przygotowane składniki sałatki. PS: im dłużej warzywa postoją w tej zalewie, tym sałatka będzie smaczniejsza. Można ją włożyć do słoików.