Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 449
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5690
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38274
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 449
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5690
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38274
Składniki
Kapustę poszatkowałem. Cebulę i obie oczyszczone z nasion papryki pokroiłem w cienkie kawałki. Przełożyłem do miski kapustę, następnie cebulę i potem paprykę, a na wierzch pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Wsypałem czubata łyżkę soli i dokładnie wymieszałem. Odstawiłem na godzinę. Od czasu do czasu mieszałem. Następnie odcisnąłem słony sok, który puściły warzywa. Zalewa octowa : w 2 szklankach wody rozpuściłem cukier i ocet, zalałem przygotowane składniki sałatki. PS: im dłużej warzywa postoją w tej zalewie, tym sałatka będzie smaczniejsza. Można ją włożyć do słoików.