Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1473

Dodano:

Odsłon: 11094

Delikatna, lekko słodkawa surówka obiadowa z dodatkiem kukurydzy.

Składniki

  • Biała kapusta - 1/2 średniej główki
  • Kukurydza konserwowa - 4 łyżki
  • Koperek posiekany - 2 łyżki
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 1 łyżka
  • Ocet - 1,5 łyżki
  • Cukier - 1 łyżeczka
  • Pieprz - szczypta
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować lub drobno pokroić i wymieszać w misce z solą. Odstawić na ok. 30 minut, odlać wytworzony sok, a następnie przelać chłodną wodą i dokładnie odcisnąć - w ten sposób pozbawimy kapustę goryczki.

  2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i w razie potrzeby doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 24 lipca Chrupiąca i prosta, taką lubię najbardziej ;-D Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 24 lipca Swietna i lekka salatka! takie sa najsmaczniejsze! Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń