Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka do przygotowania surówka. Słodkawy smak kapusty złamałam lekko pikantną białą rzodkwią, a wyrazistości dopełnił szczypiorek z własnej hodowli :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12670
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13804
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12670
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13804
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Składniki
Wierzchnie liście kapusty zazwyczaj nie są najładniejsze, wiec lepiej je odrzucić. Po dokładnym opłukaniu szatkujemy drobno kapustę, dodajemy startą na tarce rzodkiew i ogórek oraz posiekany szczypiorek. Śmietanę mieszamy z solą i pieprzem. Polewamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Składniki puszczą soki i w połączeniu ze śmietaną utworzą pyszny sosik. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać surówkę.