Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 465

Dodano:

Odsłon: 17762

Bardzo prosta i szybka do przygotowania surówka. Słodkawy smak kapusty złamałam lekko pikantną białą rzodkwią, a wyrazistości dopełnił szczypiorek z własnej hodowli :)

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 ogórka sałatkowego
  • 1/2 białej rzodkwi
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 duży pojemnik śmietany 12%
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wierzchnie liście kapusty zazwyczaj nie są najładniejsze, wiec lepiej je odrzucić. Po dokładnym opłukaniu szatkujemy drobno kapustę, dodajemy startą na tarce rzodkiew i ogórek oraz posiekany szczypiorek.
    Śmietanę mieszamy z solą i pieprzem. Polewamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Składniki puszczą soki i w połączeniu ze śmietaną utworzą pyszny sosik. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać surówkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń