Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą, zdrową i pożywną surówkę z pieczonych buraków otulonych miodowym sosem i ziołami prowansalskimi. Idealny dodatek do obiadu :D
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3840
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 986
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3840
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 986
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Buraczki (ja wybieram mniejsze sztuki) dokładnie myjemy, delikatnie smarujemy olejem, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 60 - 70 minut.
Po upieczeniu buraczki studzimy, a następnie obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę.
Następnie przygotowujemy sos do buraczków: Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, po 1 łyżce miodu i octu jabłkowego, dodajemy zioła prowansalskie i sól do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Tak powstały sos dodajemy do pokrojonych w kostkę buraczków i ponownie dokładnie mieszamy.
Gotowe buraczki podajemy ze świeżymi listkami natki pietruszki. Życzę smacznego! :)