Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 61
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 61
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Z mąki, masła, cukru, cukru wanilinowego, soli i jajka wyrabiamy ciasto. Następnie schładzamy je w lodówce.
Jabłka obieramy. Część z nich ścieramy na tarce o grubych oczkach, a pozostałe kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zaczynamy je prużyć. Po ok. 10-15minutach(aż woda odparuje) dodajemy odrobinę cynamonu i cukier do smaku.
Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepiamy nim spód i boki tortownicy. Ciepłe jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Na wierzch możemy posypać płatkami migdałowymi.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok.50 minut w w 180*C.
Ja piekłam w tortownicy o średnicy 26cm. :)