Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 180
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 293
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4593
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 180
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 293
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4593
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Składniki
Z mąki, masła, cukru, cukru wanilinowego, soli i jajka wyrabiamy ciasto. Następnie schładzamy je w lodówce.
Jabłka obieramy. Część z nich ścieramy na tarce o grubych oczkach, a pozostałe kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zaczynamy je prużyć. Po ok. 10-15minutach(aż woda odparuje) dodajemy odrobinę cynamonu i cukier do smaku.
Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepiamy nim spód i boki tortownicy. Ciepłe jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Na wierzch możemy posypać płatkami migdałowymi.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok.50 minut w w 180*C.
Ja piekłam w tortownicy o średnicy 26cm. :)