Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z moich ulubionych
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15093
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3069
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8890
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15093
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3069
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8890
Składniki
Filety śledziowe kroimy w kostkę, cebulę również kroimy w drobną kosteczkę. Ziemniaki, buraki, marchew, białka jajek ścieramy na tarce o dużych oczkach a żółtka na tej średniej bocznej (można też pokroić w kostkę ale ja zdecydowanie wolę starte)
Na dnie salaterki kolejno układamy warstwy każdą smarując cienko majonezem: śledzie, cebulkę, buraki, ziemniaki, marchewkę, białka jajek i na końcu posypujemy żółtkiem. Sałatka jest najlepsza jak kilka godzin postoi w lodówce