Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad błyskawiczny, bezmięsny i lekki... z dedykacją dla kumpeli, która prosiła mnie o potrawę z tym warzywem, smacznego Kochana ! :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 192
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17421
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 192
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17421
Składniki
Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w 1 cm plastry, posypać solą, odstawić na 30 minut do puszczenia soku.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę posiekać. Bakłażana odsączyć z soku, wrzucić na patelnię razem z papryką i cebulką, podsmażyć przez około 7 - 8 minut na średnim ogniu, następnie dodać pomidory w puszce, przyprawić solą i pieprzem, dusić około 10 minut, do zredukowania i zagęszczenia sosu. Po tym czasie dodać ser, zioła, wymieszać, wrzucić makaron, wymieszać ponownie, podawać.