Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad błyskawiczny, bezmięsny i lekki... z dedykacją dla kumpeli, która prosiła mnie o potrawę z tym warzywem, smacznego Kochana ! :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 874
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 599
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 874
Składniki
Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w 1 cm plastry, posypać solą, odstawić na 30 minut do puszczenia soku.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę posiekać. Bakłażana odsączyć z soku, wrzucić na patelnię razem z papryką i cebulką, podsmażyć przez około 7 - 8 minut na średnim ogniu, następnie dodać pomidory w puszce, przyprawić solą i pieprzem, dusić około 10 minut, do zredukowania i zagęszczenia sosu. Po tym czasie dodać ser, zioła, wymieszać, wrzucić makaron, wymieszać ponownie, podawać.