Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego tak lubimy tarty? Bo można je podawać na słodko lub słono z przeróżnymi dodatkami. Dla nas tarta jest tak uniwersalna jak pierogi, ale jest z nią zdecydowanie mniej roboty. W pokoju zalegało mi już dawno zapomniane wiadro kiszonej kapusty. Pierwotnie miałam w planach zrobienie bigosu.. ale cóż to za bigos w którym nie ma boczku? I decyzja, którą podjęłam była właściwa. Tarta wyszła rewelacyjna, polecam ją wypróbować :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Przygotowujemy spód do tarty wg przepisu podanego powyżej.
W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę z masłem, dodajemy kminek. Gdy aromat przyprawy zacznie się unosić, wrzucamy przepłukaną z zalewy kiszoną kapustę i podsmażamy. Po ok 5 minutach dodajemy wino, miód, pokrojone w kostkę morele, sól i pieprz. Całość dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Studzimy. Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy mrożone grzyby. Gdy puszczą całkowicie wodę, dodajemy je do kapusty.
Na podpieczony spód tarty wykładamy farsz, a na jego wierzchu układamy gwiazdki wycięte z pozostałego ciasta i igiełki rozmarynu. Tartę pieczemy ok 35 minut w 170*C.
zdj
zdj
zdj