Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kończę 29 lat zleciało jak nie wiem, ale wiecie co? Czuję się nadal młody i piękny haha :) Przez ostatnie 1,5 roku realizuje cele by spełnić swoje marzenia, więc mogę powiedzieć, że dopiero 1,5 roku temu zacząłem żyć ;) Poczęstujcie się koliberkiem ;) Ten pyszny i zaskakujący w smaku tort jest bardzo prosty i mega smaczny, zróbcie swojej połówce na urodziny będzie zachwycona :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7828
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 992
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13586
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7828
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 992
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13586
Składniki
Składniki suche wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Owoce blendujemy na gładki mus i miksujemy z jajkami, oliwa i alkoholem. Łączymy ze sobą oba typu składników i dokładnie miksujemy. Dwie tortownice wykładamy papierem do pieczenia i dzielimy ciasto na 2 części. Wlewamy do obu tortownic ciasto i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Studzimy oba blaty, a w międzyczasie przygotowujemy krem. Miksujemy cukier z serkiem i masłem. Dodajemy skórkę z limonki, sok i posiekaną drobno miętę. Dokładnie mieszamy. Przekładamy blaty kremem i na wierzchu posypujemy pyłem z pistacji. Ten ostatni dodatek dodaje super chrupiąca teksturę ;) Gotowe, prawda, że proste?:)