Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani goście ? Nic nie przygotowane ? Nic prostszego. Przekąska na zimno, szybka, prosta i pyszna. PS. najlepsza sałata lodowa, ale ja takowej nie miałem w domu, wykorzystałem taką jaka była. I też się sprawdziła.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4670
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4670
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 743
Składniki
Ogórki i paprykę pokroiłem, paprykę w dość grubą kostkę, a ogórki w paski. Jajka przecisnąłem przez sitko. Pomidorki pokroiłem na ćwiartki. Tuńczyka rozdrobniłem delikatnie widelcem. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem z dwoma łyżkami majonezu, doprawiłem solą i pieprzem. Sałatę po opłukaniu porwałem na mniejsze kawałki. Rozgrzałem patelnię posmarowaną masłem. Na tortilli rozłożyłem pastę, uzupełniłem kawałkami sałaty. Tortillę zwinąłem w rulony, schłodziłem, pokroiłem w ukośne kawałki. Gotowe.