Do góry

Desery Przepis na:

Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową.

Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9557

Dodano:

Odsłon: 30138

Szybkie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego.Polecam.

Składniki

  • Wafle (andrut) 1 op.
  • Mleko 100ml
  • Kakao 3 łyżki
  • Cukier puder do smaku
  • Ajerkoniak 100ml
  • Masło 1 i 1/4 kostki
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kakao wymieszać z mlekiem i zagotować.Zrobi się gęste.
    Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,dodawać po łyżce kakao i dalej ucierać.Na końcu dodać ajerkoniak i dobrze zmiksować krem.
    Wafle przekładać kremem. Gotowe zawinąć w folię i dać do lodówki na min.1godz.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 18 sierpnia 2016 Polecam ten przepis, jest naprawdę super smaczny!! Dla mnie to smak dzieciństwa, ale jakoś ostatnio mi się o nim zapomniało...Zaraz biorę się do robienia!! Dzięki za przypomnienie!! Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 16 sierpnia 2016 Pyszna propozycja. Wieki już nie jadłem takich przekładańców. Wspomnienie dzieciństwa <3 Super! Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 16 sierpnia 2016 Jadłabym, mimo, że nie przepadam za słodkościami :).

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń