Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z jabłkami

Wątróbka z jabłkami

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1936

Dodano: 09.03.2012

Odsłon: 20428

Szybkie w przygotowaniu no i inaczej...

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzany olej wrzucić wątróbkę. Usmażyć, odłożyć na bok.

  2. W tym samym czasie na osobnej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę. Dodać świeżo zmielony pieprz, jabłka pokrojone w plastry i dużą ilość suszonego majeranku. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu, aż jabłka lekko zmiękną. Gdy już jabłka będą miękkie dodać usmażoną wcześniej wątróbkę, wymieszać i danie można podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia-p 22 stycznia 2017 Nie jadłam w ten sposób. Wypróbuję na pewno, bo mnie zaciekawił. :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 09 marca 2012 Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem spróbowania wątróbki z jabłkami - w końcu to klasyka. Dzięki za przypomnienie - może w końcu uda mi się zrobić :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń