Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z młodej kapusty. Wystarczy 10 minut i jest gotowa, bo nie musi mięknąć tak długo, jak surówka z kapusty zimowej.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231615
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4891
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36043
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231615
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4891
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36043
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
        
        
                Składniki
Młodą kapustę pokrój ostrym nożem w długie paski. Dodaj sól, ocet jabłkowy, koperek i utartą na dużych oczkach tarki marchewkę oraz olej konopny. Jeśli go nie masz, użyj dowolnego innego oleju, najważniejsze, by był świeży i tłoczony na zimno. Wymieszaj składniki dłonią, starając się jak najdokładniej wetrzeć olej, ocet, przyprawy i sól w kapustę i marchewkę.
Pozostaw w misce na kuchennym blacie na kilka/kilkadziesiąt minut. Warzywa powinny puścić sporo soku. Tuż przed podaniem dodaj do surówki trochę świeżo mielonego pieprzu.