Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawna wersja gofrów. Idealnie odnajdą się jako drugie śniadanie lub ciepła kolacja. Dodatki możemy zmieniać w zależności od tego na co akurat mamy ochotę. Zamiast gofrów można usmażyć placuszki na patelni.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 124
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31287
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 124
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31287
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Z mąki, jajka, mleka,maślanki i sody robimy ciasto (tak jak na naleśniki, tylko ciasto będzie dużo gęstsze). Kiełbaski kroimy w kostkę, szpinak lub szczypiorek drobno kroimy, żółty ser kroimy w kosteczkę. Wrzucamy te składniki do ciasta, dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki. Ja dodałam jeszcze świeży koperek. Solimy i pieprzymy do smaku. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy 7 min. (lub dłużej, zależy od mocy gofrownicy - moja ma 1400W ale nie piekę na największej mocy).