Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawna wersja gofrów. Idealnie odnajdą się jako drugie śniadanie lub ciepła kolacja. Dodatki możemy zmieniać w zależności od tego na co akurat mamy ochotę. Zamiast gofrów można usmażyć placuszki na patelni.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1323
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5847
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18502
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1323
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5847
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18502
Składniki
Z mąki, jajka, mleka,maślanki i sody robimy ciasto (tak jak na naleśniki, tylko ciasto będzie dużo gęstsze). Kiełbaski kroimy w kostkę, szpinak lub szczypiorek drobno kroimy, żółty ser kroimy w kosteczkę. Wrzucamy te składniki do ciasta, dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki. Ja dodałam jeszcze świeży koperek. Solimy i pieprzymy do smaku. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy 7 min. (lub dłużej, zależy od mocy gofrownicy - moja ma 1400W ale nie piekę na największej mocy).