Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki w łatwiejszej i szybszej wersji - bez zawijania. :-) Tak przygotowana zapiekanka jest przepyszna, w smaku niemal identyczna jak gołąbki. Umieściłam ją w segregatorze z ulubionymi przepisami i z pewnością jeszcze nie raz powtórzę. Polecam zwłaszcza w sezonie na młodą kapustę.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3016
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 670
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 207
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 193
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3016
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 670
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 207
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 193
Składniki
Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osoloną wrzącą wodę na około 10 minut. Odcedzamy, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodajemy surowy ryż, mieszamy. Całość wykładamy na kapustę do naczynia żaroodpornego.
Passatę mieszamy z wodą, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie szczelnie owijamy folią aluminiową.
Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Mieszamy przed podaniem.