Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne i sycące danie
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 397
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 138
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 397
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 138
Składniki
1.Mięso pokroić w plastry.Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju. 2.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak i dusić, aż do odparowania wody.Doprawić solą i pieprzem. 3.Kaszę ugotować na sypko z odrobiną masła. 4. Wszystkie składniki sosu połączyć razem. 5.Naczynie do zapiekanie wysmarować tłuszczem. 7.Do naczynia wkładać na przemian plaster mięsa,kasza gryczana, szpinak. 8.Wierz polać sosem 9.Włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut.