Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No niech Wam będzie! Danie wegetariańskie.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
Składniki
Paprykę, cukinię i brokuły umyć, oczyścić z nasion i pokroić na duże kawałki. Cebulę pokroić w piórka.
Do rozgrzanego oleju w woku lub na głębokiej patelni dodać pokrojone warzywa i smażyć przez około 5 minut na dużym ogniu.
Przenieść warzywa do naczynia żaroodpornego. W misce wymieszać jajka, mleko, drobno posiekany czosnek i starty ser, doprawić suszoną bazylią, pieprzem i solą.
Polać warzywa mieszaniną jajeczną i piec przez około 25 minut, aż całość zesztywnieje.
Podawać na ciepło z liściem sałaty do dekoracji. Smacznego!