Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w każdym wydaniu są pyszne <3 a i w tym nie zawodzą koneserów ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1602
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1005
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1602
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1005
Składniki
Buraki obieramy i cienko kroimy na plasterki. Mieszamy z olejem i cukrem. Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki. Mieszamy z olejem i przyprawą do ziemniaków. Kiełbasę kroimy w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy na zakładkę ziemniaka, buraka i kiełbasę. Całość oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy pod przykryciem 35 min w temperaturze 180°C, następnie bez przykrycia 10 min. Podajemy z ulubionym sosem.