Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka duszone z jabłkami

Żeberka duszone z jabłkami

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1424

Dodano: 18.09.2017

Odsłon: 5305

Połączenie żeberek, jabłek i rodzynek okazało się strzałem w 10- tkę! Spróbujcie a nie pożałujecie.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso natrzyj solą, pieprzem i korzenną przyprawą. Obtocz w mące i smaż na złoto. Przełóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj do miękkości. Dodaj rodzynki, pokrojone w ósemki jabłka. Dolej śmietanę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Duś jeszcze przez ok. 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 września Kiedyś Wilki śpiewały taką piosenkę, o Baśce, jak to leciało? Aha, już wiem.

"Baśka miała fajny gust" i tego się trzymajmy ;)
To musi być pyszne.
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń