Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na imprezę... ;-)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Składniki
żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (każdy z kostką)
imbir ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy, a papryczki drobno siekamy
do miski wrzucamy imbir, czosnek i papryczki, dodajemy wszystkie pozostałe składniki marynaty i dokładnie mieszamy
żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem), zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st C przez godzinę, po czym odkrywamy naczynie i pieczemy przez kolejne pół godziny w temperaturze 180 st C