Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemskie ciacho do kawy! Uwaga na pestki!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
Ciasto: Z maki, margaryny, cukru pudru, żółtek, proszku do pieczeni zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Jedna pieczemy bez dodatków a na drugą robimy bezę.
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wykładamy na ciasto i posypujemy migdałami. Pieczemy do 35 minut.
Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i kompocie z wiśni. Odstawiamy do chłodnej dodajemy wydrylowane wiśnie i jak zacznie tężeć wykładamy na ciasto bez dodatków.
Śmietana: Śmietankę ubijamy i łączymy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Wykładamy na galaretkę i przykrywamy ciastem z bezą dając migdały do góry.