Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemskie ciacho do kawy! Uwaga na pestki!
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 21
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 21
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Składniki
Ciasto: Z maki, margaryny, cukru pudru, żółtek, proszku do pieczeni zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Jedna pieczemy bez dodatków a na drugą robimy bezę.
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wykładamy na ciasto i posypujemy migdałami. Pieczemy do 35 minut.
Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i kompocie z wiśni. Odstawiamy do chłodnej dodajemy wydrylowane wiśnie i jak zacznie tężeć wykładamy na ciasto bez dodatków.
Śmietana: Śmietankę ubijamy i łączymy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Wykładamy na galaretkę i przykrywamy ciastem z bezą dając migdały do góry.