Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa. Idealne połączenie sałaty, ryżu i przypraw. Do dzieła ;)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2983
Polecam.
Odsłon: 1747
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2983
Polecam.
Odsłon: 1747
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Sałatę myjemy, „szarpiemy” na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Krótko dusimy pod przykryciem, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy pod przykryciem 10 min, zestawiamy z ognia i miksujemy na gładko. Zupę ponownie wstawiamy na palnik, dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorem.