Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczane łódeczki z ricottą

Ziemniaczane łódeczki z ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 1769

Popularne połączenie ziemniaków i sera, w nietypowej formie. Można je podać jako przystawkę albo dodatek do głównego dania.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.

  2. Lekko przestudzone ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć pozostawiając warstwę grubości ok. 5 mm.

  3. Ziemniaczany miąższ wymieszać z ricottą, pokrojonymi pomidorami suszonymi, szczypiorkiem, łyżeczką masła i przyprawami. Trochę szczypiorku i pomidorów można odłożyć do dekoracji.

  4. Wydrążone ziemniaki posmarować w środku masłem i faszerować nadzieniem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń