Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Kiełbasę i cebulę ( kostka) podsmażyć na oleju, dodać kapustę , doprawić i dusić 15 min czasem mieszając.
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem , układać warstwy surowych (obrane i pokrojone w grube plastry) ziemniaków na przemian z kapustą - ziemniaki solić. Ostatnią warstwę niech stanowi kapusta.
Zapiekać ok. 45 min w temp. 180 st. pod przykryciem.
Smacznego - danie szczególnie polecam grulojadom - takim jak ja:)