Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc gołąbki zostało nam trochę młodej kapusty ,do tego zamrożone żeberka. Musimy przyznać ,że wyszło bardzo pysznie.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2989
Polecam.
Odsłon: 1762
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2989
Polecam.
Odsłon: 1762
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Żeberka zalewamy zimną wodą (1 l) ,solimy i gotujemy do miękkości razem z obranymi marchewkami. Mięso i marchewki wyjmujemy. Marchew kroimy w kostkę ,mięso na kawałki ,zawijamy w folię aluminiową ,żeby nie wystygło). Poszatkowaną kapustę dodajemy do wywaru mięsnego ,gotujemy do miękkości ,zdejmujemy z ognia i miksujemy. Dodajemy marchew ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do zupy wrzucamy ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy mięso i posypujemy posiekaną natką pietruszki.