Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc gołąbki zostało nam trochę młodej kapusty ,do tego zamrożone żeberka. Musimy przyznać ,że wyszło bardzo pysznie.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2865
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3393
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2865
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3393
Składniki
Żeberka zalewamy zimną wodą (1 l) ,solimy i gotujemy do miękkości razem z obranymi marchewkami. Mięso i marchewki wyjmujemy. Marchew kroimy w kostkę ,mięso na kawałki ,zawijamy w folię aluminiową ,żeby nie wystygło). Poszatkowaną kapustę dodajemy do wywaru mięsnego ,gotujemy do miękkości ,zdejmujemy z ognia i miksujemy. Dodajemy marchew ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do zupy wrzucamy ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy mięso i posypujemy posiekaną natką pietruszki.