Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, zarazem bardzo smaczna propozycja na krem z buraków. Wspaniale komponuje się z estragonem, bardzo aromatycznym ziołem.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 527
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75332
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 527
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75332
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Składniki
Buraki (każdy z osobna) zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i zapiekamy 90 min (najlepiej średniej wielkości) w temperaturze 200°C. Następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i razem z bulionem i czosnkiem miksujemy na papkę. Przelewamy do garnka, dodajemy estragon i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym. Podajemy ze śmietaną.