Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Żeberka wstawiłam do wody i zagotowałam z liściem i zielem angielskim. W sumie zupa będzie gotować się godzinę. W między czasie umyłam i pokroiłam warzywa. Ziemniaki młode w mundurkach, cebulę w kosteczkę, marchew i kabaczka w paseczki. Jarmuż oberwałam i wyrzuciłam grube łodyżki. Po pół godzinie gotowania dodałam warzywa plus suszoną pietruszkę i selera i jeszcze kasza pęczak. Po w sumie godzinie gotowania dodałam sos pomidorowo dyniowy- można dodać kawałek pokrojonej dyni z twardymi warzywami. Dodałam jarmuż, pogotowałam trzy minuty i wyłączyłam ogień. Przed podaniem doprawiłam solą i pieprzem, przyprawy będą bardziej wyczuwalne.
Jarmuż w towarzystwie w sumie słodkich warzyw sam nabiera ich charakteru. Kasza zagęszcza zupę i nie trzeba nic więcej robić. Żeberka najczęściej obieram i dodaję jako wkładkę lub zjadam na kanapkach. Smacznego :)