Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i proste ciasto. Bez pieczenia i stresowania się czy wyrośnie :). U nas zawsze robi je Szuler ( i bardzo często również sam je zjada :)). Pomimo kajmaku i budyniu nie jest słodkie i mdlące. Bardzo lubiane przez dzieci.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93823
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93823
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Składniki
Blaszkę o wymiarach 25/35 wyłożyć papierem. Na dno warstwę herbatników, na herbatniki delikatnie podgrzany kajmaki koleją warstwę herbatników. BUDYŃ Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałą szklankę zmiksować z jajkami i mąką po czym wlać do gorącego mleka i zagotować. Gdy nasza masa uzyska konsystencję budyniu przelewamy ją jeszcze gorącą na herbatniki. Studzimy. Gdy już całość wystygnie na wierzch kładziemy ubitą śmietanę. Dekorujemy startą czekoladą.