Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto to jest mniej słodkie ni z z dodatkiem karmelu, naprawdę pyszna
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 516
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 516
Składniki
1. wymieszać mąki z cukrem w 1 szkl mleka, drugą szkl mleka zagotować, wlać rozrobione mąki, ugotować budyń, dobrze wystudzić, utrzeć masło, dodając po 1 łyżce zimny budyń utrzeć krem, 2. galaretki rozrobić w 200 ml gorącej wody, dodać zmiksowane truskawki, dobrze wymieszać, odstawić do stężenia, 3. śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem, można ewnt. dosłodzić cukrem pudrem, 4. na zimny biszkopt ( ciasto można nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym) rozsmarować krem, przykryć warstwą herbatników, na ciastka rozłożyć tężejące truskawki z galaretką, na galaretkę rozłożyć kolejną warstwę ciastek, na wierzch bita śmietana, ciasto posypać uprażonymi migdałami lub startą czekoladą, smacznego