Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto to jest mniej słodkie ni z z dodatkiem karmelu, naprawdę pyszna
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12033
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12033
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
1. wymieszać mąki z cukrem w 1 szkl mleka, drugą szkl mleka zagotować, wlać rozrobione mąki, ugotować budyń, dobrze wystudzić, utrzeć masło, dodając po 1 łyżce zimny budyń utrzeć krem, 2. galaretki rozrobić w 200 ml gorącej wody, dodać zmiksowane truskawki, dobrze wymieszać, odstawić do stężenia, 3. śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem, można ewnt. dosłodzić cukrem pudrem, 4. na zimny biszkopt ( ciasto można nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym) rozsmarować krem, przykryć warstwą herbatników, na ciastka rozłożyć tężejące truskawki z galaretką, na galaretkę rozłożyć kolejną warstwę ciastek, na wierzch bita śmietana, ciasto posypać uprażonymi migdałami lub startą czekoladą, smacznego