Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto to jest mniej słodkie ni z z dodatkiem karmelu, naprawdę pyszna
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 909
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 909
Składniki
1. wymieszać mąki z cukrem w 1 szkl mleka, drugą szkl mleka zagotować, wlać rozrobione mąki, ugotować budyń, dobrze wystudzić, utrzeć masło, dodając po 1 łyżce zimny budyń utrzeć krem, 2. galaretki rozrobić w 200 ml gorącej wody, dodać zmiksowane truskawki, dobrze wymieszać, odstawić do stężenia, 3. śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem, można ewnt. dosłodzić cukrem pudrem, 4. na zimny biszkopt ( ciasto można nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym) rozsmarować krem, przykryć warstwą herbatników, na ciastka rozłożyć tężejące truskawki z galaretką, na galaretkę rozłożyć kolejną warstwę ciastek, na wierzch bita śmietana, ciasto posypać uprażonymi migdałami lub startą czekoladą, smacznego